Begeleide Bike Tours & Outdoor
- Peschiera del Garda | Gardameer Italië -
GardaHans.com

Racefietsbeklimmingen Noord ItaliëGardaHans biedt de mogelijkheid om een aantal klassieke wielrentochten vanaf  Peschiera del Garda te ondernemen. Het dagprogramma is in de namiddag afreizen en intrek te nemen in een naburig eenvoudig Hotel of GuestHouse. De volgende ochtend kunnen we dan vroeg en fris vertrekken om de hellingen te bedwingen. De vermelde tijden en afstanden zijn indicatief en zonder de pauzes. De voorgestelde routes zijn aan te passen aan de wensen aan de conditie van deelnemers uit de groep. De racefietstochten boven de 900 hoogtemeters vergen conditie en een bergverzet is zeer aan te bevelen. Voor de terugreis is er de mogelijkheid om te douchen.


KR1 |

Doppio passo di Stelvio - vanuit Bormio & Prato


We overnachten in een zeer eenvoudig guesthouse zonder ontbijt. In de vroege ochtend vertrekken we om als een van de eerste boven op de pas te zijn en de zon nog te verdragen is. Na een snelle cappuccino dalen we weer snel af. Vervolgens gaan op weg naar Prato en fietsen aldus door Zwitserland. In Prato sterken we ons met een pasta om vervolgens wederom te klimmen naar passo Stelvio. Deze keer met het indrukwekkende uitzicht op het Ortler massief aan de linkerzijde. Als we voor de tweede maal op de pas arriveren zal het een drukte van jewelste zijn. Na korte pauze dalen we weer af naar ons Guest house. Twee waanzinnige beklimmingen van de Stelvio in 1 dag. 

Duur: ca. 7 uur | 112 km
Klim: ca. 3650 mtrs |
Start: Guest house / 6:30 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Getraind
Groep: max. 5 pax
Prijs: €35
Prijs: €65 (inclusief overnachting, eigen vervoer)
Prijs: €99 (inclusief overnachting, vervoer en avondeten) Slechts 2 plaatsen beschikbaar!
Reistijd: 3,5 uurKR2 |

Passo di Gavia & passo di Mortirolo


We overnachten in een zeer eenvoudig Bike Hotel met ontbijt. In de vroege ochtend vertrekken, zodat de zon nog te verdragen is. In circa twee uur staan we op de passo Gavia en drinken we een snelle cappuccino. We van de mooie bergpanorama's en genieten van lago Nero en lago Bianco om vervolgens op weg te gaan naar Bormio. Een prachtige afdaling met schitterende vergezichten. Van Bormio gaan we in zuidelijke richting en afhankelijk van de conditie van de deelnemers kiezen we de pittige of pittigste beklimming naar passo Mortirolo. Twee fantastische beklimmingen in 1 dag dus.

Duur: ca. 7 uur | 112 km
Klim: ca. 3275 mtrs |
Start: Bike Hotel / 6:30 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Getraind
Groep: max. 5 pax
Prijs: €35
Prijs: €65 (inclusief overnachting, eigen vervoer)
Prijs: €99 (inclusief overnachting, vervoer en avondeten) Slechts 2 plaatsen beschikbaar!
Reistijd: 2,5 uur
PRIJZEN

- Deelnemers tussen 15-18 jaar dienen te worden begeleid door een volwassene en betalen de helft van de volwassenen prijs;
- Racefiets huur €35/dag incl.haal/breng service, pedalen naar keuze, fietspomp+reserve binnenband en helm;
- Verbruikte CO2 patronen kosten €5,-/stuk;
- Verbruikte plakmiddelen €2,-/stuk;
- Elete Sportdruppels €1/ bidon (aanbevolen!);
- Actie camera €10,- met helm- of borst mount (GoPro compatible);

* Consumpties niet inbegrepen.


GA MEE & NEEM CONTACT OP!
Huisregels
Voor jouw veiligheid en die van anderen vragen wij jou vriendelijk om:
- voldoende water mee te nemen (2 bidons) en (laat) deze steeds bijvullen als daartoe gelegenheid is (Bar of watertappunt);
- geen alchoholische drank te nuttigen tijdens de tour;
- tijdens de gehele tour een helm te dragen;
- geld mee te nemen voor een (extra) snack/drinken onderweg of onvoorziene omstandigheden;
- extra snack of gel mee te nemen;
- een wielrenfiets die technisch in orde is;
- een (opgeladen) mobiele telefoon mee te nemen (verplicht) en het nummer van GardaHans op te slaan;
- een reserve binnenband mee te nemen (in geval eigen fiets) en in geval van een Hollands ventiel tevens een adapter;
- Een achterlicht en/of frontlamp i.v.m. tunnels.

Veilig op weg

- Houd voldoende rekening met de medeweggebruikers door voldoende zichtbaarheid middels verlichting, felle kledingkleur en ga niet aan de rand van de weg rijden, maar neem positie in als weggebruiker;
- Houd rekening met het uitzwenken van passerende campers, vrachtauto's en caravans;
- Voordat je een tunnel inrijdt doe je de zonnebril af en zet achterlicht aan;
- Door de bocht kijken;
- Spiegels gebruiken die langs de weg staan;
- Bij afdalingen niet op het zadel gaan zitten;
- Op fietspaden zijn vaak passeerhekjes geplaats of slagbomen dus opletten!

Talen

GardaHans spreekt Nederlands, maar de groep kan ook uit een mix van Duitstaligen of Engelstaligen zijn samengesteld.

Sprachen: Auch Deutschsprachige Teilnehmer sind herzlich willkommen. Gruppen können mehrsprachig sein. GardaHans spricht also auch Deutsch.

Languages: Also Englisch speaking participants are welcome to join. Groups can be multilingual. GardaHans speaks English.

Deelname op EIGEN RISICO

GardaHans kent het gebied, de gebruiken, de route en de verkeersituatie, maar is in geen geval een gecertificeerde gids, of medisch expert. Hoewel hij alles zal doen om jou veilig te houden en zorgeloos te laten genieten, is deelname geheel op eigen risico.

Portretrecht

Geef vooraf schriftelijk aan of je bezwaar maakt tegen portretrecht aangezien iedereen foto's van elkaar maakt en foto's ook gebruikt zouden kunnen worden voor promotie doeleinden van GardaHans.

Racefiets huren

GardaHans kan de wielfiets ook voor jou reserveren a €30/dag. Een racefiets huren s.v.p. twee dagen vooraf aanvragen.  Vooraf betalen middels instant payment aan Gardahans, paypal of bunq.me/hans Fietshuur is inclusief helm, pompje en reserve binnenband. Vergeet de contributie voor deelname niet ;-D Zonder betaling is er geen reservering van de huurfiets mogelijk. Geef je lichaamslengte en pedaalvoorkeur door bij bestelling van de huurfiets. Je kunt je fiets zelf ophaal- en terugbrengen naar Lazise (9 km vanaf startpunt) of laten doen door GardaHans.

Deelname voorwaarden

Hoewel deelname op eigen risico is, kan deelname geweigerd worden door de gids op grond van fysieke beperkingen, fitheid, leeftijd of technische staat van de racefiets.

Deelnemers moeten tenminste 15 jaar oud zijn;
Deelnemers onder 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

Deelnemers mogen geen hart- of andere gezondheidsproblemen hebben en tijdens de rit eerlijk te communiceren over de fysieke inspanning die wordt gevergd.

Het niet in acht nemen van de huisregels kan leiden tot uitsluiting van de rit.

Verbruikte artikelen

GardaHans neemt een fietspomp mee geschikt voor auto- en Frans ventiel (Schrader en Presta), bandenlichters en CO2 patronen. Eventueel verbruikte CO2 patronen en plakmiddelen dienen te worden afgerekend direct na de rit. Action camera (GoPro compatible) op aanvraag beschikbaar.

Disclaimer
De vermelde tijden en afstanden zijn indicatief en zonder de pauzes. Bij slechte weersvoorspelling wordt de geboekte/geplande tour geannuleerd en volgt restitutie van het betaalde bedrag.