Begeleide Bike Tours & Outdoor
- Peschiera del Garda | Gardameer Italië -
GardaHans.com

Begeleide MTB tochten aan het GardameerGardaHans biedt de volgende mountainbike tochten aan vanaf Peschiera d/Garda. De voorgestelde routes zijn aan te passen aan de wensen en condities van de groep of individu. De fietstochten onder de 900 hoogtemeters zijn in principe voor iedereen te doen met racefiets ervaring.
MTB1 |

DE HEUVELS VAN GARDA


Vanaf het startpunt rijden we richting Ronchi waar we het achterland in rijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Door wijngaarden en dorpen rijden wij richting Garda, waar we onderweg geregeld van de schitterende panorama's van het Gardameer kunnen genieten. Afhankelijk van de groepswensen en individuele conditie van de deelnemers kiezen we de verdere route. De terugweg gaat over de drukkere verkeersweg de Gardesana of langs het strand. Onderweg is er gelegenheid kort te pauzeren met een cappuccino en tiramisù (prijs niet inbegrepen).

Duur: ca. 3 uur | 40 km
Klim: ca. 1000 mtrs | geleidelijk
Start: Beachbar bij Campeggio del Garda / 8:00 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Redelijk
Groep: max. 5 pax

MTB2 |

DE MANTOVAANSE HEUVELS


Vanaf het startpunt gaan we langs rivier de Mincio richting de "Diga" van Salionze waar we het Mantovaanse heuvellandschap inrijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Door wijngaarden en gehuchten rijden wij richting Custoza, waar we onderweg geregeld van de mooie panorama's kunnen genieten. Afhankelijk van de groepswensen en conditie kiezen we de verdere route. De drukkere verkeersroutes worden vermeden. Onderweg is er gelegenheid kort te pauzeren met een cappuccino of frisdrank (prijs niet inbegrepen).

Duur: ca. 3 uur | 45 km
Klim: ca. 500 mtrs | geleidelijk
Start: Beachbar bij Campeggio del Garda / 8:00 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Redelijk
Groep: max. 5 pax


MTB3 |

FORTE MONTE & VALPOLICELLA


Startend vanaf de Beachbar voor Campeggio del Garda rijden we langs de oeverlijn richting Ronchi waar we het achterland in rijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Langs wijngaarden en dorpen rijden wij richting Valpolicella, waar we de rivier Adige oversteken en door een spectaculaire kloof fietsen. Bij de kerk van een dorpje moeten we een 320 hoogtemeters/3,5 km/45 min. klimmen over rotsige paden met losse stenen. Het is echter geen schande om soms een stukje te moeten afstappen om te lopen. We kunnen onderweg volop genieten van schitterende vergezichten op het Gardameer, de Adige vallei en de kloof zelf. Nadat we twee Oostenrijkse forten zijn gepasseerd doorkruisen we het dorpje Monte om vervolgens snel af te dalen naar een Valpolicelaans pittoreske gehucht waar we kort pauzeren bij een lokale bar (behalve maandag & dinsdag) met een heerlijke cappuccino en lokale snack. Het uitzicht vanaf het eeuwenoude plein op Valpolicella is er fantastisch! Na onze bidons weer te hebben bijgevuld, dalen we verder af en kiezen afhankelijk van de condities van de groepsdeelnemers de terugweg over asfalt of downhill MTB style over vervolgens huiswaarts te keren.

Duur: ca. 4 uur | 60 km
Klim: ca. 1200 mtrs | steile passages met stenige ondergrond
Start: Beachbar bij Campeggio del Garda / 8:00 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Goede conditie!
Groep: max. 5 pax


MTB4 |

MONTE BALDO

(beta)


Startend vanaf de Beachbar voor Campeggio del Garda rijden we langs de oeverlijn richting Ronchi waar we het Grdameer achter ons laten richting Caprino Veronse om dan echt flink te gaan stijgen. Langs boerderijen, bergweiden en langs bosranden. Er is onderweg geen gelegenheid om bidons bij te vullen na Caprino. Malga IME geeft gelegenheid voor een cappuccino. Als we boven zijn rijden we langs een open terrein waar we het panorama volop kunnen genieten en naar beneden suizen. De laatste afdaling kan over asfalt of over dicht begroeide smalle paden.

Duur: ca. 6 uur | 100 km (o.v.b.)
Klim: ca. 2200 mtrs | steile passages met stenige ondergrond
Start: Beachbar bij Campeggio del Garda / 8:00 uur / op aanvraag of zie programma op de Home pagina
Conditie vereisten: Goede conditie!
Groep: max. 5 paxPRIJZEN

- Groepstour (als zodanig geboekt) €18,- / Individuele tour €8,-/uur;
- Deelnemers tussen 15-18 jaar dienen te worden begeleid door een volwassene en betalen de helft van de prijs;
- Deelnemers die al eerdere dezelfde tocht hebben gemaakt mogen gratis meerijden;
- Tweede tocht in hetzelfde seizoen is halve prijs;
- MTB huurfiets 29 inch wielen met schijfremmen en pedalen naar keuze €25/dag (incl.haal/breng service);
- Verbruikte CO2 patronen €5,-/stuk;
- Verbruikte plakmiddelen €2,-/stuk;
- Actie camera €10,- met helm- of borst mount (GoPro compatible);
- Elete Sportdruppels €1/ bidon.
KOM MEE EN NEEM CONTACT OP!
Huisregels
Voor jouw veiligheid en die van anderen vragen wij jou vriendelijk om:
- voldoende water mee te nemen (2 bidons) en (laat) deze steeds bijvullen als daartoe gelegenheid is (Bar of watertappunt);
- geen alchoholische drank te nuttigen tijdens de tour;
- tijdens de gehele tour een helm te dragen;
- geld mee te nemen voor een (extra) snack/drinken onderweg of onvoorziene omstandigheden;
- extra snack of gel mee te nemen;
- minimaal een hardtail MTB die technisch in orde is;
- een (opgeladen) mobiele telefoon mee te nemen (verplicht) en het nummer van GardaHans op te slaan;
- een reserve binnenband mee te nemen (in geval eigen fiets) en in geval van een Hollands ventiel, tevens een adapter.

Veilig op weg

- Houd voldoende rekening met de medeweggebruikers door voldoende zichtbaarheid middels verlichting, felle kledingkleur en ga niet aan de rand van de weg rijden, maar neem positie in als weggebruiker;
- Houd rekening met het uitzwenken van passerende campers, vrachtauto's en caravans;
- Voordat je een tunnel inrijdt doe je de zonnebril af en zet achterlicht aan;
- Door de bocht kijken;
- Spiegels gebruiken doe langs de weg staan;
- Bij afdalingen niet op het zadel gaan zitten;
- Op fietspaden zijn vaak passeerhekjes geplaats of slagbomen dus opletten!

Talen

GardaHans spreekt Nederlands, maar de groep kan ook uit een mix van Duitstaligen of Engelstaligen zijn samengesteld.

Sprachen: Auch Deutschsprachige Teilnehmer sind herzlich willkommen. Gruppen können mehrsprachig sein. GardaHans spricht Deutsch..

Languages: Also Englisch speaking participants are welcome to join. Groups can be multilingual. GardaHans speaks English.

Deelname op EIGEN RISICO

GardaHans kent het gebied, de gebruiken, de route en de verkeersituatie, maar is in geen geval een gecertificeerde gids, of medisch expert. Hoewel hij alles zal doen om jou veilig te houden en zorgeloos te laten genieten, is deelname geheel op eigen risico.

Portretrecht

Geef vooraf schriftelijk aan of je bezwaar maakt tegen portretrecht aangezien iedereen foto's van elkaar maakt en foto's ook gebruikt zouden kunnen worden voor promotie doeleinden van GardaHans.

MTB huurfiets

GardaHans kan de MTB ook voor jou reserveren en eventueel ophalen en brengen. Een MTB huurfiets s.v.p. twee dagen vooraf aanvragen. Vooraf betalen middels instant payment aan Gardahans, paypal of bunq.me/hans Fietshuur is inclusief helm, pompje en reserve binnenband. Vergeet de contributie voor deelname niet ;-D Zonder betaling is er geen reservering van de huurfiets mogelijk. Geef je lichaamslengte en pedaalvoorkeur door bij bestelling van de huurfiets. Je kunt je fiets zelf ophaal- en terugbrengen naar Lazise (9 km vanaf startpunt) of laten doen door GardaHans.

Deelname voorwaarden

Hoewel deelname op eigen risico is, kan deelname geweigerd worden door de gids op grond van fysieke beperkingen, fitheid, leeftijd of technische staat van de MTB.

Deelnemers moeten tenminste 15 jaar oud zijn;
Deelnemers onder 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

Deelnemers mogen geen hart- of andere gezondheidsproblemen hebben en tijdens de rit eerlijk te communiceren over de fysieke inspanning die wordt gevergd.

Het niet in acht nemen van de huisregels kan leiden tot uitsluiting van de rit.

Verbruikte artikelen

GardaHans neemt een fietspomp mee geschikt voor auto- en Frans ventiel (Schrader en Presta), bandenlichters en CO2 patronen. Eventueel verbruikte CO2 patronen en plakmiddelen dienen te worden afgerekend direct na de rit. Action camera (GoPro compatible) op aanvraag beschikbaar.

Disclaimer
De vermelde tijden en afstanden zijn indicatief en zonder de pauzes. Bij slechte weersvoorspelling wordt de geboekte/geplande tour geannuleerd en volgt restitutie van het betaalde bedrag.